Jos kaipaat rouskuvaa mutta silti täyteläistä suklaakeksiä, tässä on resepti juuri sinulle!
Keksi on helposti muokattavissa juuri sellaiseksi mitä milloinkin kaipailet. Esimerkisi täytteenä voi ganachen sijasta käyttää levitettävää hedelmä- tai marjamarmeladia tai suklaapähkinätahnaa (resepti tulossa pian). Lisäksi makuun vaikuttaa suuresti kuorrutteessa käyttämäsi suklaa tai paremminkin suklaan tummuus. Jos haluat kekseistäsi entistäkin makeammat suosittelen käyttämään vaaleampaa suklaata tai jopa valkosuklaata. Tai jos haluat kekseistä vaaleanpunaiset ja käytät ganachen sijasta esim. vadelmamarmeladia voisi kuorrutteessa käyttää vadelmavalkosuklaata.
Toisaalta nämä keksit ovat maukkaat ilman täytettä ja kuorrutettakin.


Suklaatäytekeksit (noin 10 isoa ja 20 pientä keksiä)

KEKSIT:

1dl kooosjauhoja
1dl gluteenitontajauhoja
0,5dl tummaa kaakaojauhetta
1,5dl kookossokeria
0,5dl hasselpähinärouhetta
0,5dl pehmeää kookosöljyä (ei nestemäisenä)
0,5dl kookosmaitoa
0,5tl suolaa
0,5tl leivinjauhetta
0,5tl ruokasoodaa

TÄYTE (suklaaganche):

150g tummaa suklaata
(tai 150g maustettua suklaata)
*0,5dl kookoskermaa

KUORRUTE:

150g tummaa suklaata
(tai 150g maustettua suklaata)
3rkl kookosöljyä

VALMISTUS
Sekoita sähkövatkaimella pehmeä kookosöljy ja sokeri hyvin sekaisin. Lisää loput kuivat aineet sekä kookosmaito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Muodosta taikinasta käsillä kiinteä pallo ja kaulitse taikina hyvin kookosjauhotetulla alustalla noin 0,5cm paksuiseksi levyksi. Leikkaa taikinalevystä pyöreällä keksimuotilla tai juomalasilla keksejä ja laita valmiit keksiympyrät tasaiselle levylle odottamaan. Aseta taikinakeksit kylmään kunnes ovat täysin viilentyneet (noin 30-60minuuttia). Tämä vaihe on erityisen tärkeä jotta keksit pitävät muotonsa!
Viilentyneet keksit paistetaan 230 asteisessa uunissa kunnes pinta on hieman saanut väriä (noin 5-10 minuuttia riippuen uunista). Tämän jälkeen anna keksien jäähtyä rauhassa ja valmista täyte.
TÄYTTEEN VALMISTUS
Paloittele suklaa pieniksi paloiksi syvään lautaseen tai kulhoon. Kaada koooskerma pieneen kattilaan ja kiehauta kevyesti. Kaada kuuma kookoskerma suklaiden päälle ja sekoita hyvin kunnes kaikki suklaa-palat ovat sulanneet. Siirrä suklaaganache jääkaappiin viilenemään. Täyte on valmista kun pystyt muotoilemaan siitä pieniä palloja käsissäsi.
KEKSIEN TÄYTTÄMINEN & KUORRUTTAMINEN
Kun suklaaganache on jäähtynyt on aika aloittaa keksien täyttäminen ja kuorruttaminen. Tässä vaiheessa voit laittaa kuorrutteen suklaat pieninä paloina syvään kulhoon kookosöljyn kanssa ja antaa aineiden sulaa kuumassa hauteessa. Tämä tapahtuu yksinkertaisesti niin että asetat kulhon kuumaa vettä sisältävän kattilan päälle (kulhon pitäisi pysyä kattilan reunojen päällä eikä vesi saisi koskea kulhon pohjaan).
Samalla kun kuorrute on sulamassa täytät keksit seuraavasti: Muodosta sulaaganachesta pieniä palloja ja aseta aina yksi pallo keksille ja paina toinen keksi päälle. Paina keksejä kevyesti yhteen jotteivat ne murskaannu mutta kuitenkin niin että täyte pääsee leviämään reunoille asti. Tee näin kaikille kekseille.
Kun kuorrute on täysin sulannut voit aloittaa täytettyjen keksien dippailun. Haarukoita apuna käyttäen upota keksi kerrallaan sulaan kuorrutteeseen ja aseta leivinpaperin päälle jähmettymään. Jos haluat paksun kuorrutekerroksen voit dipata keksit vielä toistamiseen. Tässä vaiheessa kun kuorrute on vielä pehmeää voit koristella keksit. Esimerkiksi pienet suklaasydämet ovat soma lisä keksien päälle, reunat voi myös upottaa nonparelleihin tai miksei vaikka koko keksin. Vain mielikuvitus on rajana!
Kun kaikki keksit ovat kuorrutettu voit asettaa ne hetkeksi viileään joka nopeuttaa kuorrutteen asettumista. Suklaatäytekeksit maistuvat varsinkin kahvin ja kaakaon seuralaisena mutta ovat erinomaisia myös hieman raikkaamman teen kumppanina.


* Jos et löydä kaupastasi kookoskermaa voit käyttää säilyketölkkiin pakattua kookosmaitoa. Pidä tölkkiä hetki kylmässä ja käytä vain kiinteä aines.