Ystävänpäivä tuloillaan ja jotakin ihanaa, makeaa ja suloista pitäisi keksiä kahvipöytään. Tällä kertaa halusin ehdottomasti valmistaa pullaa mutta siinä piti olla jokin uusi juttu mukana. Joten tämän kertaiset korvapuustit saivat suloisen vaaleanpunaisemman ulkoasun.
Nämä pullat valmistuivat melko perinteisellä ohjeella, ainoa ero näissä on että osa nesteestä korvataan punajuurisoseella josta värin lisäksi pulliin tulee myös hieman muhkeutta. Punajuurisoseen valmistin aivan ensimmäiseksi, paahtamalla kuorittuja punajuuria (n. 5kpl) n.150 asteisessa uunissa kunnes olivat pehmenneet. Tämän jälkeen laitoin paahdetut pehmeät punajuuret tehosekoittimeen ja lisäsin yhden (veri-)appelsiinin mehut ja annoin koneen hoitaa soseuttamisen. Tämän jälkeen pääsin aloittamaan pullien valmistamisen:


Punaiset korvapuustit (pohja)
* 400g (5dl) lämmintä nestettä (pelkkä vesi toimii aivan hyvin, jos haluat voit kuitenkin käyttää esim. kaura-tai mantelijuomaa)
* 2pss kuivahiivaa
* 150g (2dl) sokeria
* 6g (1rkl) jauhettua kardemummaa
* 4g (1tl) suolaa
* 300g (n.3dl) punajuurisosetta
* n.1,2kg (10-15dl) vehnäjauhoja (gluteenittomilla jauhoilla onnistuu myös)
* 150g sulatettua maidotonta margariinia (tai haluamasi öljyä)

Aivan ensimmäiseksi neste lämmitetään noin 42 asteiseksi. Nesteeseen sekoitetaan sokeri, hiiva ja kardemumma. Anna seoksen olla hetki lämpimässä jotta hiiva pääsee aktivoitumaan (tai voit vain ohittaa tämän vaiheen jos olet kiireinen ;) ). Tämän jälkeen sekoita nesteeseen huoneenlämpöinen punajuurisose, suola ja puolet jauhoista. Vaivaa ainekset tasaisesti taikinaan ja lisää loput jauhot sekä sulatettu ja huoneenlämpöiseksi viilennetty rasva. Vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoilta ja tuntuu mukavan kimmoisalta. Peitä kulho liinalla ja aseta lämpimään paikkaan noin puoleksi tunniksi tai kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.Kun taikina on kohonnut pitää pullataikinaa vielä vaivata pitkin vedoin leivontapöydällä jotta taikinaan saadaan mukava sitko. Tähän menee aikaa noin 10 minuuttia.

Vaivaamisen jälkeen taikina jaetaan neljään yhtäsuureen osaan, ja aloitetaan hauskin vaihe, eli maustaminen. Kauli yksi taikinapala tasaiseksi nelikulmion malliseksi noin 1cm paksuiseksi levyksi.


Hempeä appelsiinin makuinen täyte
* maidotonta margariinia
* sokeria
* vaniljasokeria
* (veri-)applesiininkuori raastettuna

Taikina levylle sivellään ensin huoneenlämpöistä margariinia, päälle ripotellaan sokeria ja yhden ison appelsiinin hienoksi raastetut kuoret.Ja sitten koko komeus rullataan.Ja leikataan sopiviin paloihin sekä muotoillaan korvapuustille tyypilliseen muotoon. Tämän jälkeen pullat jätetään kohoamaan lämpimään paikkaan vielä noin 30 minuutiksi.

Kun pullat ovat kohonneet ne paistetaan 220 asteisessa uunissa keskitasolla noin 10-15 minuuttia.
Tavallisempien makujen ystävälle korvapuusteihin sopii laittaa perinteistä kaneli-(intiaani-)sokeriseosta margariinin ylle.Tai pullataikinasta voi leipoa revittävän ystävän-vuokapullan vaniljatäytteellä.


Vaniljapullan täytteenä käytin kaupasta ostettua kaurapohjaista vaniljakastiketta ja pinnalle tein tomusokerista sekä punajuurimehusta vaaleanpunaisen kuorrutuksen. Täytteen vaniljakastikkeeseen voi myös lisätä ennen taikinan rullausta esim. lakritsin paloja, marjoja tai vegaanisia vaahtokarkkeja.

Pullataikina on mukavan moneen muokkaantuva ja maistuu useammille, sekä sopii kuin nenä päähän kahvin kanssa nautiskeltuna.